Skip to content

Kevin Horgmo pakt eerste GP manchezege en wordt tweede in GP van Turkije

Kevin Horgmo pakt eerste GP manchezege en wordt tweede in GP van Turkije

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Kawasaki Racing heeft in de zeventiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Turkse Afyonkarahisar zijn eerste manche zege in zijn carrière weten te pakken en is tweede geworden in de Grand Prix.

Het was een welverdiend succes voor het team want al meerdere keren dit jaar eindigde Horgmo dicht bij een podiumplaats. In de eerste manche kwam Horgmo niet goed weg bij de start maar wist zich al snel vanaf een elfde plaats terug op te werken naar een zevende positie. Een kleine valpartij in de derde ronde sloeg hem terug naar een twaalfde plaats maar Horgmo herstelde zich goed en wist zich met hele snelle rondetijden terug op te werken naar een zesde plaats. Omdat de snelheid van Horgmo goed was, maakte dit hem nog gemotiveerder voor de tweede manche.

In de tweede manche zat hij er goed vooraan bij met de start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase werkte hij zich op naar een tweede plaats en volgde de leider. Toen deze in de slotfase een foutje maakte, sloeg Horgmo toe en nam de leiding in de wedstrijd in handen. Hij hield het tempo strak tot aan de finish en gaf de overwinning niet meer uit handen!

Met een 6-1 in de manches eindigde Horgmo op een tweede plaats in het dagklassement en staat nu zevende in de tussenstand, op slechts drie punten van de zesde man en vijftien van de vijfde man in het kampioenschap.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’We hebben het hele seizoen hard voor dit moment gewerkt. Het had veel eerder moeten komen maar kleine probleempjes leken zich telkens tegen ons te keren. Maar we zijn hard blijven werken en hebben het tij weten te keren. Wel jammer dat mijn ouders hier niet waren dit weekend om dit succes met mij te vieren. Normaal zijn ze er altijd bij. Jammer dat ik in de eerste manche dat kleine foutje maakte maar in de laatste paar ronden wist ik de snelste rondetijden op de klok te zetten. Ik bleef in het podium geloven. Het is speciaal om je allereerste GP manche zege te pakken. Ik heb netjes en constant gereden en bleef druk zetten op Liam. Uiteindelijk kon ik van zijn fout profiteren.’’

David Braceras reed een nette eerste manche waarin hij op een achtste plaats over de finish kwam. In de tweede manche maakte hij in de beginfase een inhaalmanoeuvre op de vierde man. Later in de wedstrijd moest hij een paar plaatsen prijsgeven maar reed goed op een zevende plaats. Echter door een valpartij verloor hij vijf plaatsen en werd teruggeslagen naar een twaalfde plaats. Hij herstelde zich goed en wist uiteindelijk op een elfde plaats over de finish te komen waarmee hij negende werd in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een zeventiende plaats staan.

Commentaar David Braceras: ‘’We blijven ons ieder weekend verbeteren maar uiteraard ben ik teleurgesteld over mijn fout in de tweede manche. In de eerste manche pakte ik niet zo’n goede start maar ik wist tijdens de eerste ronde gelijk al veel rijders te passeren en werd achtste. Mijn achterstand op de winnaar was nog nooit zo klein dit jaar en daarom wist ik dat er meer in zat in de tweede manche. Ik reed hierin op een zevende plaats totdat ik een domme fout maakte. We blijven hard werken voor Maggiora en Engeland. Ik wil Kevin en het team feliciteren. Ze verdienen het om dit succes te behalen.’’