Skip to content

Kevin Horgmo zevende in de eindstand van het wereldkampioenschap

Kevin Horgmo zevende in de eindstand van het wereldkampioenschap

Also available in:

Kevin Horgmo van het F&H Kawasaki Racing Team heeft zijn MX2 carrière op een achtste plaats afgesloten tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in het Britse Matterley Basin en is in de eindstand van het kampioenschap zevende geworden.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Horgmo want tijdens de tweede ronde kwam hij op een zesde plaats rijdend ten val en werd hierdoor teruggeslagen naar een elfde plaats. In de zevende ronde kwam hij terug de top tien binnen en begon het gat tot aan het groepje rijders voor hem te dichten. Helaas was de tijd tekort om nog rijders te passeren en werd daardoor op een tiende plaats afgevlagd.

Uitermate gemotiveerd begon hij aan de tweede manche. Hij wist een goede start te pakken en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. In het gedrang van de eerste ronde koos hij voor een verkeerde lijn en werd hierdoor teruggeslagen naar een tiende plaats. Gedurende de wedstrijd vocht hij zich terug naar een achtste plaats en ging nog in de aanval op de zevende man. Hij slaagde er niet meer in om deze positie nog voor zich op te eisen en werd als achtste afgevlagd. Met deze resultaten werd hij achtste in het dagklassement en is hiermee zevende geworden in de eindstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’In de eerste manche pakte ik een goede start en ging in de eerste bocht buitenom waardoor ik als zesde aan de wedstrijd kon beginnen. Echter in de tweede ronde kwam ik even ten val toen mijn voorwiel weg gleed. Ik had daarna een aantal ronden nodig om terug in mijn ritme te komen. In de slotfase was ik sterk en kwam dicht achter de achtste en negende man. Het was moeilijk om in te halen waardoor ik ze niet kon passeren en als tiende over de finish kwam. Ook in de tweede manche wist ik vanuit de buitenzijde een goede start te pakken maar helaas maakte ik in de eerste ronde teveel fouten omdat het glad was op het nat gesproeide circuit. Hierdoor verloor ik mijn vertrouwen en had daar een aantal ronden last van. Ik vond mijn ritme terug en werd achtste maar ik vond dat ik met mijn snelheid hoger had moeten finishen. Dit was de laatste wedstrijd van mijn MX2 carriere. Dit jaar hadden we een aantal ups and downs maar we hebben niet opgegeven en ik wil het team dan ook erg bedanken. Het hoogtepunt was de manche zege in Turkije. Tevens was het mijn laatste Grand Prix voor F&H en ik wil ze dan ook erg bedanken voor de laatste twee seizoenen. We hebben leuke tijden gekend en ik hoop deze periode sterk af te sluiten tijdens de MX of Nations.’’

David Braceras kwam op zondag niet aan de start in de manches. De Spanjaard kwam in de eerste ronde van de kwalificatieheat op zaterdag ten val en bezeerde hierbij zijn elleboog. Met het oog op zijn deelname aan de MX of Nations was het verstandig om zijn elleboog rust te geven en niet in actie te komen. In de eindstand van het wereldkampioenschap is Braceras zeventiende geworden.

Photocredits – Fullspectrum Media