Skip to content

Top zes voor Kevin Horgmo in Maggiora

Top zes voor Kevin Horgmo in Maggiora

Also available in:

Kevin Horgmo is tijdens de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Maggiora in beide manches zesde geworden. Met deze resultaten is hij in de tussenstand opgeklommen naar een zesde plaats.

In de eerste manche kende Horgmo een sterke eerste ronde en werkte zich op naar een zesde plaats. Na tien minuten nam hij de vijfde plaats in handen. Hier wist hij lang op stand te houden maar omdat hij met nog slechts een paar honderd meter te rijden, gehinderd werd door een achterblijver, verloor hij deze positie en werd zesde.

In de tweede manche kwam Horgmo op een zevende plaats uit de start. In de vierde ronde nam hij de zesde plaats over van zijn teammaat Braceras maar niet veel later kwam hij ten val en werd teruggeslagen naar een negende plaats. Horgmo herstelde zich goed en wist met nog drie ronden te gaan de zesde plaats in handen te nemen. Ook in het dagklassement werd Horgmo zesde en dit is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Hij heeft nog een kleine kans op de vijfde plaats want met nog één wedstrijd te gaan staat hij zeventien punten achter.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Ik pakte twee keer een goede start maar het was moeilijk om op deze snelle baan het verschil te maken. Ik voelde me goed in de eerste manche maar het was moeilijk om in te halen. Ik lag vijfde bij het in gaan van de laatste ronde maar ik kwam verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver en werd daardoor zesde. De baan was voor de tweede manche op veel plaatsen geschoven waardoor het erg snel was. Ik voelde me minder comfortabel dan in de eerste manche. Ik maakte een kleine valpartij en verloor daardoor drie plaatsen. Wel wist ik goed terug te komen. Ik kwam hier voor meer maar opnieuw heb ik laten zien dat ik een goede snelheid heb. Ik ga alles geven in Matterley Basin en tijdens de MX of Nations zodat ik het seizoen sterk af kan sluiten.”

David Braceras reed op een solide elfde plaats in de eerste manche totdat hij ten val kwam. Braceras verloor hier drie plaatsen mee en werd veertiende. In de tweede manche was hij samen met zijn teammaat Horgmo rond de zesde plaats te vinden en leek zevende te worden. Echter een verkeerde beslissing in de drukte, koste hem een positie waardoor hij als achtste afgevlagd werd. Met deze resultaten eindigde hij op een achtste plaats in het dagklassement en blijft hiermee op een zeventiende plaats staan in de tussenstand!

Commentaar David Braceras: ‘’Vandaag was de baan helemaal anders dan op zaterdag. In de eerste manche maakte ik een domme fout en viel toen ik elfde lag. In de tweede manche pakte ik een goede start en had ik lang een mooi gevecht met Kevin. Ik reed op een zevende plaats totdat ik in de laatste ronde een verkeerde beslissing nam en dat koste mij een positie. Het was een solide dag maar ik weet dat ik beter kan. Ik ga er alles aan doen om het seizoen sterk af te sluiten in Matterley Basin en de MX of Nations.’’