Skip to content

Kevin Horgmo sterk vierde in Grand Prix van Duitsland

Kevin Horgmo sterk vierde in Grand Prix van Duitsland

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing is in de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Duitse Teutschenthal op een goede vierde plaats geëindigd. Horgmo moest in beide manches aan een opmars beginnen maar vocht zich goed terug naar een zesde en vijfde plaats, wat hem in het dagklassement een vierde plaats opleverde. Jed Beaton wist in de MXGP klasse in beide manches veertiende te worden.

In de eerste manche werd Horgmo in de eerste bocht naar buiten gedreven. Lang had hij de achtste plaats in handen maar in het tweede deel van de wedstrijd begon hij het verschil te maken. Ook kwamen er meer lijnen om inhaalmanoeuvres te forceren. Horgmo bereidde zijn aanvallen goed voor en wist in het tweede deel van de wedstrijd twee plaatsen winst te boeken om uiteindelijk als zesde over de finish te komen.

Ook in de tweede manche werd hij in de eerste bocht naar buiten gedreven maar na tien minuten begon hij vanaf een zevende plaats aan een opmars naar voren. Hij ging het gevecht aan met de rijder die voor hem staat in de tussenstand maar kwam uiteindelijk net een seconde tekort en finishte als vijfde. Deze resultaten bezorgden hem een vierde plaats in het dagklassement en dit is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Zijn achterstand op de derde man bedraagt slechts 27 punten!

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Op zaterdag maakte ik een domme fout in de kwalificatieheat en reed tegen het starthek aan. Ik voelde me goed op de motor en kwam vanaf een laatste plaats terug naar een achtste plaats. Ook was de afstelling van de motor het hele weekend goed. Vanaf de startplaats die ik had werd ik in beide manches naar buiten gedreven in de eerste bocht. In beide manches kwam ik vanuit het middenveld naar voren en wist zesde en vijfde te worden. Ik vind dat mijn rijden beter was dan mijn resultaten laten zien maar het foutje in de kwalificatieheat speelde mij parten. We gaan nu naar Indonesië. Dit is een nieuwe ervaring voor mij en ik weet zeker dat het daar nog heter zal zijn dan hier!’’

Jed Beaton kwam in de eerste manche op een zeventiende plaats uit de start maar vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een veertiende plaats. In de tweede manche had hij de veertiende plaats al eerder in handen en na mooie gevechten met onder andere de nummer twee uit de eerste manche, wist hij deze positie vast te houden tot aan de finish. Nadat Jed drie wedstrijden moest missen vanwege een blessure staat hij nu op een zeventiende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.