Skip to content

Horgmo en Beaton handhaven zich in de top tien in het wereldkampioenschap

Horgmo en Beaton handhaven zich in de top tien in het wereldkampioenschap

Also available in:

Kevin Horgmo en Jed Beaton van F&H Racing handhaven zich in de top tien van het wereldkampioenschap. Het afgelopen weekend kwamen beide rijders in actie tijdens de vijfde wedstrijd in het Italiaanse Arco di Trento. Horgmo reed hier twee sterke inhaalraces en wist in de tweede manche vijfde te worden. Beaton liet goede rondetijden zien in de MXGP klasse maar kampt nog steeds met zijn schouder probleem waardoor hij in beide manches het tempo moest laten zakken en vijftiende en veertiende werd.

In de eerste manche kwam Horgmo goed weg bij de start maar bij het aanrijden van de eerste bocht werd hij ingesloten waardoor hij op een twaalfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gedurende de eerste ronde werkte hij zich op naar een tiende plaats maar in de tweede ronde ging het in het heetst van de strijd mis. Hij kwam met een andere rijder in aanraking en viel. Hierdoor werd hij teruggeslagen naar een negenentwintigste plaats. Hij begon aan een opmars naar voren en wist gedurende de wedstrijd de ene na de andere rijder te passeren. Hij bleef tot in de laatste ronde inhaalmanoeuvres forceren en kwam als twaalfde over de finish.

Ook in de tweede manche kwam Horgmo niet lekker weg bij de start waardoor er opnieuw werk aan de winkel was. Na een kwartier kwam hij aan op een achtste plaats maar Horgmo zag dat er meer in zat en bleef het tempo hoog houden. Hij werkte zich op naar een vijfde plaats en begon druk uit te oefenen op de vierde man. Hij probeerde tot in de laatste ronde om hem te passeren maar dit lukte niet waardoor Horgmo tevreden op een vijfde plaats over de finish kwam.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Het is jammer dat ik in de tweede ronde van de eerste manche samen met een andere rijder ten val kwam. Ik kwam terug vanaf een negenentwintigste plaats naar een twaalfde positie. Het is altijd moeilijk om hier in te halen waardoor dit wel een goede prestatie was. Ook in de tweede manche pakte ik een slechte start maar ik kwam van buiten de top tien terug naar een vijfde plaats. Mijn rijden was erg goed maar ik moet nu gaan werken aan mijn starts.’’

Jed Beaton kampt nog steeds met de schouderblessure die hij opliep tijdens de tweede wedstrijd in Mantova. In de eerste manche pakte Beaton een goede start en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Door goede lijnen te rijden wist hij hier in de eerste helft van de wedstrijd stand op te houden. Helaas verloor hij toen de kracht in zijn schouder waardoor hij het tempo moest laten zakken en terug viel naar een vijftiende plaats. Ook in de tweede manche kwam dit probleem terug waardoor Beaton er niet meer uit kon halen dan een veertiende plaats. Na vijf wedstrijden blijft hij op een tiende plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar Jed Beaton: ‘’Het was hetzelfde als vorige week. Ik heb nog steeds problemen met de schouder. Ik heb geen pijn maar na een aantal ronden verlies ik de kracht. In de eerste tien a vijftien minuten rijd ik vooraan en vecht ik mee met de snelle jongens maar daarna moet ik het tempo noodgedwongen laten zakken. Het is voor mij moeilijk om het te accepteren maar het is zoals het is. We nu twee weken om het probleem op te lossen!’’

De volgende Grand Prix wordt in het weekend van 23 en 24 april verreden in het Letse Kegums.

Daguitslag Grand Prix MX2 Arco di Trento:
1 Tom Vialle 50 Pnt
2 Kay de Wolf 37 Pnt
3 Mikkel Haarup 37 Pnt
4 Thibault Benistant 36 Pnt
5 Mattia Guadagnini 32 Pnt
6 Kevin Horgmo 25 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Tom Vialle 208 Pnt
2 Jago Geerts 194 Pnt
3 Mikkel Haarup 169 Pnt
4 Simon Laengenfelder 154 Put
5 Kay de Wolf 150 Pnt
7 Kevin Horgmo 136 Pnt

Daguitslag MXGP Arco di Trento:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Maxime Renaux 40 Pnt
3 Jorge Prado 38 Pnt
4 Jeremy Seewer 36 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 32 Pnt
15 Jed Beaton 13 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 236 Pnt
2 Jorge Prado 203 Pnt
3 Maxime Renaux 184 Pnt
4 Jeremy Seewer 160 Pnt
5 Glenn Coldemhoff 141 Pnt
10 Jed Beaton 82 Pnt