Skip to content

Kevin Horgmo scoort top vijf plaats in Grand Prix MX2 in Argentinie

Kevin Horgmo scoort top vijf plaats in Grand Prix MX2 in Argentinie

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing is in de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Argentijnse Neuquen een manche in de top vijf geëindigd. Horgmo wist na een sterk gereden eerste manche op een vijfde plaats over de finish te komen. Met een dertiende plaats in de tweede manche eindigde Horgmo op een tiende plaats in het dagklassement.

Vele duizenden mensen stonden langs het technische circuit van Neuquen, waarop de snelheid hoog lag en waar veel springschansen in de baan waren opgenomen. De aanwezigheid van zoveel mensen zorgde voor een fantastische sfeer!

In de eerste manche liet Horgmo zijn potentieel zien. De fanatieke Noor kwam sterk voor de dag door zich op te werken naar een derde plaats. Lang wist hij hierop stand te houden maar in de allerlaatste ronde maakte hij een kleine fout en dit koste hem twee plaatsen waardoor hij vijfde werd. In de tweede manche legde Horgmo beslag op een dertiende plaats en werd hiermee tiende in het dagklassement.

Jed Beaton was nog herstellende van zijn valpartij van in de tweede manche in Mantova. Hierdoor was het afwachten hoe het zou gaan. Helaas kreeg Beaton op zaterdag een nieuwe tegenslag voor de kiezen want hij raakte in de eerste ronde van de kwalificatieheat betrokken bij een valpartij en stootte zich hierbij nogmaals. Vanwege de schade aan zijn motor moest hij de wedstrijd verlaten en dit betekende een slechte startplaats in de manches.

In zowel de eerste als de tweede manche weerde Beaton zich kranig en wist de schade goed beperkt te houden door op een dertiende en elfde plaats over de finish te komen.

F&H Racing heeft nu een weekend vrij en zal over twee weken haar volgende Grand Prix rijden in het Portugese Agueda.

Daguitslag MX2 Argentinie:
1 Tom Vialle 47 Pnt
2 Jago Geerts 47 Pnt
3 Mikkel Haarup 38 Pnt
4 Mattia Guadagnini 38 Pnt
5 Conrad Mewse 27 Pnt
10 Kevin Horgmo 24 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 137 Pnt
2 Tom Vialle 111 Pnt
3 Simon Laengenfelder 110 Pnt
4 Mikkel Haarup 92 Pnt
5 Andrea Adamo 85 Pnt
8 Kevin Horgmo 78 Pnt

Daguitslag MXGP Argentinie:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Maxime Renaux 47 Pnt
3 Jorge Prado 36 Pnt
4 Pauls Jonass 31 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 28 Pnt
13 Jed Beaton 18 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 141 Pnt
2 Maxime Renaux 124 Pnt
3 Jorge Prado 118 Pnt
4 Jeremy Seewer 94 Pnt
5 Jeremy Van Horebeek 76 Pnt
9 Jed Beaton 58 Pnt

Photocredits – Fullspectrum Media