Skip to content

Kevin Horgmo achtste in de Grand Prix van Frankrijk

Kevin Horgmo achtste in de Grand Prix van Frankrijk

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Kawasaki Racing moest tijdens de zevende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Franse Villars sous Ecot diep gaan om er een zesde en negende plaats in de manches uit te halen.

Horgmo vertrok in de eerste manche als een raket toen het startveld viel en wist zijn tweede holeshot van dit seizoen te pakken. In de beginfase zocht hij naar de juiste lijnen en hierdoor viel hij terug naar een zesde plaats. Toen hij deze gevonden had, werkte hij een gecontroleerde wedstrijd af en wist de zesde plaats in handen te houden tot aan de finish. In de tweede manche reed hij een indrukwekkende inhaalrace omdat hij aan het einde van de eerste ronde de pits in moest om schade aan zijn motor te laten herstellen na een valpartij. Vanaf een laatste plaats vocht hij zich terug naar voren en wist in de voorlaatste ronde de top tien binnen te komen, om uiteindelijk als negende over de finish te komen. Met deze resultaten eindigde hij op een achtste plaats in het dagklassement en dit is ook zijn positie in de tussenstand van het kampioenschap.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’In de eerste manche pakte ik kopstart en voelde ik me goed. Maar ik heb al even niet meer in de kopgroep gereden en daardoor miste ik in de beginfase de intensiteit en snelheid om met hun in gevecht te gaan. Op het moment dat ik in me ritme kwam, begon ik beter en beter te rijden. Wel was het jammer dat ik er met de kopstart geen beter resultaat uit heb kunnen halen. In de tweede manche moest ik aan het einde van de eerste ronde terug naar de pits om schade aan de motor te laten herstellen. Daarna heb ik in de rest van de manche alles gegeven en wist er nog een negende plaats uit te halen.’’

David Braceras moest in beide manches terug komen na incidenten die hij tijdens de eerste ronde mee maakte. In de eerste manche kwam hij vanaf een vijfentwintigste plaats terug naar een veertiende plaats en in de tweede manche reed hij op een zestiende plaats totdat hij met nog vier ronden te gaan gedwongen werd om de wedstrijd te verlaten. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een vijftiende plaats staan.