Skip to content

Kevin Horgmo scoort zesde plaats in de Grand Prix van Portugal

Kevin Horgmo scoort zesde plaats in de Grand Prix van Portugal

Also available in:

Kevin Horgmo van het F&H Kawasaki Racing team is in de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Portugese Agueda een manche zesde geworden. Horgmo kende tegenslag in de kwalificatieheat op zaterdag en had hierdoor een slechte startplaats in de manches op zondag. In de eerste manche kwam hij pas op een zeventiende plaats uit de eerste ronde. Hij knokte voor wat hij waard was en wist uiteindelijk op een twaalfde plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche nam hij vanaf de buitenzijde geen goede start maar ditmaal wist hij na een aantal bochten al door te stoten naar een elfde plaats. Aan het einde van de tweede ronde had hij de achtste plaats al in handen. Horgmo wist nog twee mooie inhaalmanoeuvres te forceren en kwam op een goede zesde plaats over de finish. Na vijf wedstrijden staat hij op een achtste plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’In de warm up was ik de snelste maar voor de eerste manche hadden ze veel gesproeid. Met de mindere startplaats die ik had was het moeilijk. Ik maakte veel fouten om de langzamere rijders te passeren maar in de slotfase begon het beter te gaan en dit gaf me vertrouwen voor de tweede manche. Ook toen pakte ik geen goede start maar ik wist vanaf een elfde plaats terug te komen naar een zesde positie, niet ver achter Adamo. Nu vliegen we terug naar Nederland om ons te prepareren voor de volgende Grand Prix in Spanje.’’

Zijn jonge teammaat David Braceras pakte in de eerste manche een hele goede start en kwam op een zevende plaats door de eerste bocht. Hij stootte zelfs door naar een zesde plaats en reed een sterke wedstrijd. Echter de onervarenheid in zijn rookie seizoen in het wereldkampioenschap MX2 brak hem op in het tweede deel van de wedstrijd waardoor hij plaatsen verloor. Toch hield Braceras het hoofd koel en wist op een elfde plaats over de finish te komen, wat zijn beste resultaat tot nu toe is. De tweede manche was een ander verhaal want tijdens de eerste ronde kon hij een gevallen rijder niet ontwijken en kwam zelf ook ten val. Hierdoor moest hij vanaf een vierentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Hij vocht voor wat hij waard was en wist er nog een veertiende plaats uit te halen. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet hij nu de veertiende plaats.

Commentaar David Braceras: ‘’In de eerste manche pakte ik een hele goede start en had een goed ritme en snelheid. Ik had de zesde plaats een aantal ronden in handen. Het was een goede ervaring maar ik verbruikte veel energie en moest daardoor in het tweede deel van de wedstrijd iets gas terug nemen. In de tweede manche had ik een minder goede start en kwam rond de vijftiende plaats uit de eerste bocht. Omdat een andere rijder voor mij ten val kwam, viel ik ook. Ik was tevreden over mijn rijden omdat ik terug wist te komen naar een veertiende plaats. Er zijn nog veel dingen om te verbeteren maar iedere week boek ik progressie en de volgende Grand Prix is in mijn thuisland, Spanje. De baan daar is heel speciaal en ik zal voor eigen publiek alles geven.’’