Skip to content

Kevin Horgmo negende in de Grand Prix MX2 in Trentino

Kevin Horgmo negende in de Grand Prix MX2 in Trentino

Also available in:

Kevin Horgmo van het F&H Racing Kawasaki team is in de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento op een negende plaats geëindigd.

In de eerste manche kwam hij in de eerste twee ronden van de wedstrijd terug van een elfde naar een negende plaats maar verloor daarna zijn ritme, wat tot gevolg had dat hij twee plaatsen verloor en als elfde over de finish kwam. In de tweede manche werkte hij een solide wedstrijd af waarin hij op een achtste plaats over de finish wist te komen. Met deze resultaten werd hij negende in het dagklassement en staat nu achtste in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Het was een moeilijk weekend voor mij. Het team werkt heel hard om te helpen en het spijt me dat ik ze niet kan belonen met goede resultaten. Een elfde en achtste plaats zijn niet de resultaten waar we voor gaan. Ik moet mijn vertrouwen terug op niveau zien te krijgen en proberen me comfortabel te voelen. We gaan nu naar huis, hard trainen en zorgen dat we klaar zijn voor Portugal.”

David Braceras reed een constante eerste manche op een veertiende plaats maar verloor in de slotfase drie posities en werd zeventiende. Bij de start van de tweede manche raakte hij betrokken bij een valpartij en moest hierdoor vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Hij knokte voor wat hij waard was en wist er opnieuw een zeventiende plaats uit te halen. Braceras staat nu vijftiende in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar David Braceras: ‘’Ik voelde me vanochtend heel goed en zette in de warm up een zevende tijd neer. In de eerste manche kon ik mijn ritme niet te pakken krijgen. Daarna de valpartij bij de start van de tweede manche. Ik lag helemaal laatste en begon aan een inhaalrace. In de tweede ronde sprong een andere rijder tegen me aan waardoor ik opnieuw ten val kwam. Ik heb in de rest van de manche alles gegeven en wist nog punten te pakken. Het is niet het resultaat dat ik wil maar we gaan de komende twee weken hard werken om klaar te zijn voor Portugal en daar de resultaten te behalen die we verdienen.”