Skip to content

Kevin Horgmo achtste in de Grand Prix MX2 in Zwitserland

Kevin Horgmo achtste in de Grand Prix MX2 in Zwitserland

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Kawasaki Racing moest tijdens de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Zwitserse Frauenfeld diep gaan. Dit kwam door een moeilijke kwalificatieheat wat tot gevolg had dat Horgmo in beide manches op zondag geen goede startplaats had en beide keren van ver moest komen.

Het startveld in Frauenfeld was niet ideaal en om een goede start te kunnen pakken was een plaats aan de binnenzijde van kostbaar belang. Door de tegenslag in de kwalificatieheat had Horgmo geen goede startplaats en moest in beide manches vanuit het middenveld terug naar voren zien te komen. In beide manches sloeg hij gelijk in de eerste ronde toe maar verder was het moeilijk om in te halen. Horgmo vocht tot het einde en wist er een negende en zevende plaats uit te halen waarmee hij achtste werd in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat Horgmo na drie wedstrijden op een zevende plaats.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Uiteraard hebben we niet de resultaten weten te behalen waarop we hadden gehoopt maar we hebben zo goed als we konden teruggeslagen na de tegenslag die we hadden op zaterdag. In de eerste manche kwam ik in het middenveld uit de start maar door een aantal snelle inhaalmanoeuvres kwam ik goed terug en wist uiteindelijk negende te worden. In de tweede manche had ik een soortgelijke start maar ditmaal duurde het even voordat ik in mijn ritme kwam. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en in de slotfase was ik er dicht bij om nog een positie winst te boeken maar werd uiteindelijk zevende.

David Braceras vocht in beide manches net buiten de top tien en scoorde hiermee de meeste punten in zijn rookie seizoen tot nu toe. Een vijftiende en een dertiende plaats in de manches zorgden ervoor dat Braceras veertiende werd in het dagklassement. Dit is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar David Braceras: ‘’Het was een positief weekend voor mij met een vijftiende en dertiende plaats in de manches. Daarnaast scoorde ik mijn eerste top tien plaats in een kwalificatieheat. Ik heb kleine stapjes in de goede richting gezet en daar ben ik blij mee. In de eerste manche reed ik iets te verkrampt waardoor ik geen lekker ritme had. In de tweede manche voelde ik me veel beter en was ik meer tevreden met mijn rijden. Er zit meer in en ik ben er klaar voor om het werk er in te steken om daar te komen.