Skip to content

Kevin Horgmo blijft in de top zes in MX2

Kevin Horgmo blijft in de top zes in MX2

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing heeft zich tijdens de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Sardinie in de top zes weten te handhaven. Horgmo wist op het zware zandcircuit achtste te worden in het dagklassement.

In de eerste manche koos Horgmo voor een plaats in het midden achter het starthek. Hiermee wilde hij het gedrang op het startveld vermijden. Dit lukte goed want bij het ingaan van de eerste bocht zat hij in de kopgroep. Echter een andere rijder nam hem vanaf de binnenzijde mee naar buiten waardoor hij niet af kon draaien en veel plaatsen verloor. Het duurde niet lang voordat Horgmo de top acht binnen kwam. Het hoge tempo en de kleine verschillen zorgden ervoor dat hij pas in de laatste vier ronden het verschil kon gaan maken. Hij boekte nog een plaats winst en kwam als achtste over de finish.

Voor de tweede manche koos Horgmo voor een plaats meer naar de binnenzijde. Op een negende plaats kwam hij uit de start en omdat het circuit op veel plaatsen uit slechts één ideale lijn bestond, kwam hij gedurende de wedstrijd niet verder terug dan een negende plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een achtste plaats in het dagklassement en hiermee blijft hij in de top zes staan van het wereldkampioenschap MX2.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Het was niet mijn beste dag, ik ben eigenlijk een beetje teleurgesteld. Mijn kwalificatie was OK maar ik kon het op de wedstrijddag niet voor elkaar krijgen. Om eerlijk te zijn had ik gehoopt dat het zwaarder zou zijn. De baan was echt heel snel vandaag. Wanneer het zwaarder zou zijn geweest, zou ik het verschil met mijn conditie kunnen maken.’’

David Braceras deed veel ervaring op in de MX2 klasse. De rookie in deze klasse reed in de eerste manche voor de eerste 25 minuten op een twaalfde plaats totdat hij bij een agressieve inhaalmanoeuvre van een andere rijder ten val kwam. Hierbij gingen verschillende plaatsen verloren waardoor hij uiteindelijk als achttiende over de finish kwam. In de tweede manche ging hij tijdens de eerste ronde in de fout en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. Gedurende de wedstrijd kwam hij terug naar een veertiende plaats maar de inspanningen van beide manches begonnen zijn tol te eisen. Hierdoor moest hij nog twee plaatsen prijsgeven en finishte als zestiende. Braceras eindigde op een vijftiende plaats in het dagklassement en dit is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar David Braceras: ‘’Ik had een goede startplaats voor in de beide manches. In de eerste manche reed ik lang net buiten de top tien totdat een andere rijder mij blokte en we ten val kwam. Bij de start van de tweede manche kwam ik ten val. Ik kwam terug naar een veertiende plaats maar kreeg toen last van mijn benen. We blijven hard werken en weten nu waar we aan moeten werken.’’