Skip to content

F&H Racing Kawasaki contracteert David Braceras

F&H Racing Kawasaki contracteert David Braceras

Also available in:

Het Spaanse talent David Braceras zal in seizoen 2023 uit gaan komen voor het F&H Kawasaki team. Hij zal dit doen op de nieuwe Kawasaki KX250F in het wereldkampioenschap MX2.

Braceras heeft in de EMX250 klasse al goede dingen laten zien en heeft ook ervaring in de competitieve MX2 klasse. De negentien jaar oude rijder uit Guardamar del Segura, dichtbij Alicante in Spanje, maakt nu de overstap naar het zeer ervaren F&H Kawasaki team.

Braceras zal op de nieuwe KX250F gaan rijden en zal een zeer gestructureerd winterprogramma af gaan werken in Spanje, Sardinie en op geselecteerde banen met verschillende ondergronden in Noord Europa zodat hij in 2023 mee kan gaan strijden om de podiumplaatsen!

Commentaar David Braceras: ‘’Het is een droom die uitkomt om voor het F&H Kawasaki team te rijden. Om de overstap te maken naar de MX2 klasse en om voor het officiele Kawasaki MX2 team te kunnen rijden, is een kans die ik met beide handen aan grijp. Ik heb de motor al geprobeerd in Nederland en het is een raket. Uiteraard heb ik wat tijd nodig om er gewend aan te raken maar we hebben in de winter genoeg tijd om dit te doen. Het team is zeer professioneel. Ze besteden tijd aan de kleine details om het verschil te kunnen maken. Ik wil met het team en Marc de Reuver beginnen aan de voorbereiding zodat ik er in mijn rookie jaar een onvergetelijk seizoen van kan maken met F&H en Kawasaki.’’

 

Commentaar teammanager Nathalie Fase: ‘’We zijn heel blij dat we David hebben kunnen contracteren. Hij is een getalenteerde rijder die we in de winter klaar gaan stomen voor het grote werk in de MX2 klasse. We hebben er vertrouwen in dat hij ons in zijn rookie jaar mooie verrassingen kan laten zien en we gaan er alles aan doen om van zijn eerste jaar een succes te maken. Zijn training en testfase begint deze week en we gaan erg gemotiveerd de winter in. De eerste testen zagen er goed uit en we kijken er naar uit om er voor te gaan met Kawasaki.’’