Skip to content

Kevin Horgmo vierde in het wereldkampioenschap MX2 2022

Kevin Horgmo vierde in het wereldkampioenschap MX2 2022

Also available in:

Kevin Horgmo van het F&H Racing Kawasaki team is in de eindstand van het wereldkampioenschap MX2 op een vierde plaats geëindigd.

Op zondag had Kevin gelijk een beter ritme in handen dan tijdens de kwalificaties het geval was. Echter een matige start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij vanaf een dertiende plaats terug naar voren moest zien te komen. Dit ging goed totdat hij in de vierde ronde een foutje maakte. Het duurde niet lang voordat hij terug de top tien binnen en met nog vijf ronden te gaan, stootte hij door naar een negende plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish.

In de tweede manche liet hij opnieuw een goede snelheid zien en werkte zich al snel op naar een achtste plaats. Door een valpartij werd hij teruggeslagen naar een vijftiende plaats. Hij herstelde zich goed en werkte zich gedurende de wedstrijd terug op naar een negende plaats.

Met tweemaal een negende plaats eindigde hij ook in het dagklassement op een negende plaats. In zijn eerste volledige wereldkampioenschap met Kawasaki is hij op een sterke vierde plaats geëindigd.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Het was een moeilijke dag en ik ben teleurgesteld over mijn resultaten. Laten we het positief bekijken want we zijn vierde geworden in het wereldkampioenschap. Ik had in beide manches een goede snelheid maar door kleine valpartijen, kon ik niet de resultaten behalen die er wellicht in hadden gezeten. Ik kijk uit naar de MX of Nations. Voor mij wordt dit de eerste keer in Amerika. Het wordt vast een mooie ervaring en ik hoop dat team Noorwegen het goed doet.’’

Photocredits – Full Spectrum Media