Skip to content

Kevin Horgmo een stap dichter bij vierde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap MX2

Kevin Horgmo een stap dichter bij vierde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap MX2

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Kawasaki Racing is weer een stap dichterbij om vierde te worden in de eindstand van het wereldkampioenschap MX2. Op het circuit van St. Jean d’Angely in Frankrijk koos Horgmo voor een plaats aan de buitenzijde achter het starthek in de eerste manche. Hij kwam goed weg maar bij het aanrijden van de eerste bocht werd hij naar buiten gedreven en belandde buiten de baan. Horgmo moest vanaf een laatste plaats aan een inhaalrace beginnen en gaf alles om nog zover mogelijk terug naar voren te komen. Met nog tien minuten gaan ging het nog even een keer mis voor Horgmo want de rijder die hij net had ingehaald, raakte zijn voetsteun waardoor hij even ten val kwam. Met snelle rondetijden in de rest van de manche sloeg hij terug om nog als tiende over de finish te komen.

In de tweede manche koos hij voor een andere startplaats maar ook dit pakte niet goed uit. Hij kwam buiten de top tien uit de eerste bocht maar werkte zich met nog zes minuten te gaan op naar een zevende plaats. Hij bleef aanzetten en met nog twee ronden te gaan stootte hij door naar een vijfde plaats. Ook kwam hij nog dicht in de buurt van de vierde man maar dit lukte niet waardoor hij als vijfde werd afgevlagd.

Met zijn snelheid verdiende hij meer dan een zevende plaats in het dagklassement. Maar belangrijker is dat hij zijn vierde plaats in de tussenstand heeft verstevigd. Hij staat nu 22 punten voor op de vijfde man, met alleen de Grand Prix van Turkije nog te gaan. Deze wedstrijd wordt in het weekend van 3 en 4 september verreden.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Op zaterdag voelde ik me niet goed op de baan maar door een aantal aanpassingen, was dit vandaag veel beter. Ik kende pech bij de start van de eerste manche want in de eerste bocht raakte ik iemand en belandde daardoor in de afzetting. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren en hier kon ik niets aan doen. Na een aantal ronden vond ik een goed ritme en was tegen het einde van de wedstrijd sterk waardoor ik met vertrouwen aan de tweede manche begon. Ook nu was mijn start niet goed en moest ik weer door het veld terug naar voren komen. Ik heb een aantal snelle ronden gereden en kwam nog dicht in de buurt bij van de Moosdijk. Echter door een valpartij in de laatste ronde moest ik hem laten gaan en werd vijfde.’’

Jed Beaton zat er in beide manches na de start midden tussen. In de eerste manche kwam hij vanaf een zeventiende plaats terug naar een vijftiende positie. In de tweede manche reed hij net buiten de top tien en werd dertiende, wat hem een veertiende plaats in het dagklassement opleverde. Hiermee blijft hij achttiende in de tussenstand.

Commentaar Jed Beaton: ‘’Ik begin langzaam weer in de buurt te komen van de vorm van voor mijn blessure. Het heeft echter tijd nodig. Op zaterdag hebben we een aantal goede stappen gemaakt maar ondanks dit ging het in de kwalificatieheat nog niet zoals we hadden gehoopt. Ik moest het beste uit mijn startplaats zien te halen. Ik probeerde in beide manches om gelijk in de eerste twee bochten iets goed te maken. Daarna was het moeilijker omdat er niet veel inhaalmanoeuvres waren. Inhalen kon alleen wanneer je heel agressief was of wanneer iemand ten val kwam. Hopelijk kunnen we het seizoen sterk afsluiten. Na drie Grand Prix’s oprij nemen we nu even rust en gaan ons dan voorbereiden op Turkije.’’