Skip to content

Kevin Horgmo vierde in Grand Prix MX2 in Zweden

Kevin Horgmo vierde in Grand Prix MX2 in Zweden

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing is in de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Zweedse Uddevalla vierde geworden. Voor Horgmo was de Grand Prix van Zweden een soort van thuis Grand Prix. Vele fans hadden de relatief korte reis van Noorwegen naar Zweden gemaakt om hun held te ondersteunen.

In de eerste manche pakte Horgmo op zijn Kawasaki KX250F kopstart en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. Ondanks dat hij een goed ritme in handen had, viel hij in de beginfase terug naar een derde plaats. In de rest van de manche wist hij de aanvallen van de rijders achter hem af te slaan en na een spannende slotfase waarin hij flink onder druk stond, eindigde hij op een sterke derde plaats.

Ook in de tweede manche wist Horgmo een hele goede start te pakken en kon opnieuw in de top drie aan de wedstrijd beginnen. Er werd verschillende keren van plaats gewisseld maar Horgmo kreeg na een aantal ronden de vierde plaats steevast in handen. In het midden van de wedstrijd kwam hij even een keer ten val waardoor hij teruggeslagen werd naar een vijfde plaats. In de laatste vier ronden kwam hij weer terug in het goede ritme en begon vanaf dat moment in te lopen op de rijders voor hem. Horgmo kwam na een sterk gereden wedstrijd aan het achterwiel van de vierde man als vijfde over de finish. In het dagklassement eindigde hij als vierde en dit is ook de plaats die hij in het kampioenschap in handen heeft!

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Tijdens de training op zaterdag koste het me wat moeite om het juiste ritme te vinden. Gelukkig kon ik hier in de kwalificatieheat verandering in brengen en dat zorgde voor een goed gevoel op de wedstrijddag. In de eerste manche pakte ik kopstart en probeerde daarna Vialle en Geerts te volgen. Zij waren net iets te snel voor mij maar toch wist ik de derde plaats in handen te houden tot aan de finish. In de tweede manche koos ik voor een plaats iets meer aan de binnenzijde achter het starthek. Hierdoor kwam ik in de eerste bocht niet helemaal fijn uit. Ook reed ik wat verkrampt in de beginfase en kwam ik even ten val. Ik finishte uiteindelijk als vijfde. Het was mooi geweest om voor mijn familie en vrienden op het podium te eindigen maar helaas mocht dit niet zo zijn. Misschien kan ik hier volgend weekend verandering in brengen. Ik heb veel bekende gezichten gezien hier en ik wil ze bedanken voor hun steun. Sommige fans uit Noorwegen vertelden me dat ze het zo mooi vonden dat ze ook al tickets voor volgend weekend hebben besteld.’’

Jed Beaton kwam in beide manches na een start in het middenveld terug naar voren totdat incidenten hem terug wierpen. Hierdoor kwam hij niet verder dan een negentiende en een achttiende plaats. Hiermee blijft de Australier op een zeventiende plaats staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Fotocredits – Fullspectrum Media