Skip to content

Kevin Horgmo verstevigt vijfde plaats in het WK MX2

Kevin Horgmo verstevigt vijfde plaats in het WK MX2

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing heeft zijn vijfde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MX2 weten te verstevigen. Het was voor Horgmo de eerste keer dat hij op het circuit van Intu Xanadu reed. De baan staat bekend om zijn vele sporen en de verraderlijke omstandigheden. Tijdens de kwalificatieheat op zaterdag maakte hij indruk door sterk vierde te worden. Ook in de eerste manche kwam hij sterk voor de dag. Hij kwam op een vijfde plaats uit de start en wist zich in de beginfase al op te werken naar een derde plaats. Een ronde later wist hij met een mooie inhaalmanoeuvre ook de tweede plaats over te nemen. Gelijk wist hij een gaatje te slaan op zijn achtervolgers maar door een klein foutje in de achtste ronde kwam hij ten val en werd hierdoor teruggeslagen naar een vijfde plaats. Hij herstelde zich goed en wist zich al snel op te werken naar een vierde plaats. Het verschil met de derde man kon hij niet goed maken waardoor hij op een goede vierde plaats over de finish kwam.

Een podiumplaats in de Grand Prix behoorde tot de mogelijkheden toen Horgmo in de top zes uit de start kwam van de tweede manche. Echter bij een aanrijding tijdens de eerste manche kwam hij ten val en werd teruggeslagen tot in de achterhoede. Tijdens zijn inhaalrace kwam hij steeds dichter in de buurt van de top tien maar door twee valpartijen, moest hij genoegen nemen met een dertiende plaats.

Met een 4-13 in de manches eindigde Kevin op een negende plaats in het dagklassement en heeft hiermee zijn vijfde plaats in de tussenstand weten te verstevigen.

Commentaar Kevin Horgmo: “In de eerste manche pakte ik een goede start en reed ik lang op een tweede plaats. Mijn voorwiel gleed weg en hierdoor verloor ik een aantal plaatsen. Het rijden ging lekker en daar was ik tevreden over voordat we aan de tweede manche begonnen. Ik wist me tijdens de eerste ronde op te werken naar een zesde plaats maar kwam met een andere rijder in aanraking en viel. Ik moest vanuit de achterhoede terug naar voren komen maar kwam nog twee keer ten val. Daarna kon ik niet meer in het ritme komen maar probeerde nog zoveel mogelijk punten te pakken. Ik kijk uit naar de volgende Grand Prix in Ernee. Ik heb goede herinneringen aan deze baan want de laatste keer dat ik daar reed, wist ik de 125 klasse te winnen.”

Jed Beaton liet een goede snelheid zien tijdens zijn terugkeer in het wereldkampioenschap MXGP maar helaas kende hij tegenslag. In de eerste manche kwam hij na een valpartij in de eerste ronde terug naar een veertiende plaats. In de tweede manche wist hij goed stand te houden op een veertiende plaats totdat een incident in het midden van de wedstrijd hem drie plaatsen koste waardoor hij zeventiende werd.

Photocredits – Fullspectrum Media