Skip to content

Kevin Horgmo komt dichtbij het podium in MXGP van Sardinie

Kevin Horgmo komt dichtbij het podium in MXGP van Sardinie

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Riola Sardo, Sardinie dicht bij een podiumplaats gekomen. Horgmo kwam in de manches op een vijfde en vierde plaats over de finish en werd hiermee vierde in het dagklassement.

Op zaterdag wist Horgmo zich als derde voor de wedstrijd te kwalificeren. Hij koos in beide manches voor een plaats in het midden achter het starthek. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij goed uit de start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. In de eerste manche liep hij samen met de leiders weg van de rest van het deelnemersveld totdat hij een fout maakte en van een vijfde plaats terug viel naar een achtste positie. Hierdoor werd hij niet uit het veld geslagen want hij ging terug in de aanval en wist in de voorlaatste ronde de vijfde plaats in handen te nemen. Deze positie hield hij vast tot over de finish en hield hiermee zijn kansen op een goede eindklassering open.

In de tweede manche kwam hij op een derde plaats uit de start maar doordat hij even iets buiten de baan belandde, verloor hij twee posities waardoor hij als vijfde aan de wedstrijd kon beginnen. Hij ging gelijk in de aanval op de rijders voor hem en wist tijdens de eerste ronde de vierde plaats in handen te nemen. Hij zette een constant tempo in en hield de derde man de hele wedstrijd in het vizier. Uiteindelijk miste hij de derde plaats met een verschil van net iets meer dan een seconde en werd nu vierde.

Met een 5-4 in de manches eindigde Kevin op een vierde plaats in het dagklassement en staat nu vijfde in de tussenstand van het wereldkampioenschap, slechts 12 punten achter de derde man.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Het was een hele zware Grand Prix met twee zware manches op een moeilijke baan en dan ook nog in de hitte. Ik wist in beide manches goede starts te pakken en kon in zowel de eerste als de tweede manche rond de derde plaats aan de wedstrijd beginnen, wat een goede basis was. Door een kleine valpartij viel ik in de eerste manche terug naar een achtste plaats maar ik wist na een aantal mooie gevechten met Mikkel Haarup terug te komen naar een vijfde plaats. De motor liep in beide manches vanaf het begin tot het einde perfect. Ik voelde me tegen het einde van de eerste manche nog goed en daarom keek ik met vertrouwen uit naar de tweede manche. Ik reed bijna de hele wedstrijd op een vierde plaats en wilde geen fouten maken. Ik kon helaas geen inhaalmanoeuvre forceren bij Thibault Benistant en de derde plaats over nemen. Ik zou het geweldig hebben gevonden om op het podium te eindigen en met een klein beetje meer geluk was het gelukt. We blijven er voor werken en gaan er weer voor bij de volgende wedstrijd.”