Skip to content

Kevin Horgmo scoort constant in moeilijke Grand Prix van Italie

Kevin Horgmo scoort constant in moeilijke Grand Prix van Italie

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Maggiora negende geworden. Horgmo moest in beide manches een inhaalrace rijden. In de eerste manche kwam hij na twee valpartijen op een twaalfde plaats over de finish en in de tweede manche kwam hij na een hevige strijd met een groepje tot aan de vierde man als zevende binnen.

Op zaterdag wist Horgmo zich als derde te kwalificeren voor de wedstrijd en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats voor in de manches op zondag. Op zaterdag waren de omstandigheden perfect maar dit was op zondag heel anders. De vele regenval zorgde ervoor dat de baan modderig was en er veel diepe sporen ontstonden.

De eerste manche begon echter met een tegenslag want Kevin was tijdens de eerste ronde op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Kevin kwam rond de tiende plaats door de eerste bocht maar bij een valpartij van de leider in de derde bocht, nam hij meerdere rijders met zich mee. Kevin kwam hierbij tot stilstand omdat de lijn die hij nam geblokkeerd werd door een gevallen rijder. Pas op een negentiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en had veel werk te doen om naar voren te komen. Na twintig minuten kwam hij aan op een twaalfde plaats en zette de aanval in op de elfde man. Echter met nog vier ronden te gaan kwam hij in een met sporen bezaaide bocht ten val waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een twaalfde plaats.
In de tweede manche kwam hij op een twaalfde plaats uit de eerste ronde en werkte zich op tot in de top tien. Hij kreeg de aansluiting met een groepje van rijders tot aan de vierde man. Hij kwam aan het achterwiel van de zesde man maar verloor kostbare tijd toen hij uit week voor een gevallen rijder en naast de baan sprong. Hij herstelde zich goed en wist er in deze manche een nette zevende plaats uit te halen. In het kampioenschap bezet hij na zeven wedstrijden de zesde plaats.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Ik kwam tot stilstand in de derde bocht nadat ik een start in het middenveld had gemaakt. Ze vielen voor mij en ik kon nergens meer heen. Het was niet makkelijk om in te halen maar na twee valpartijen wist ik toch nog twaalfde te worden. Ook in de tweede manche kwam ik in het middenveld uit de start en we rijden als een trein over het circuit. Het was moeilijk om in te halen en bij pogingen om dit te doen kwam ik een paar keer bijna ten val. Maar de andere rijders hadden hier ook mee te maken. Een aantal rijders voor mij kwamen ten val waardoor ik zevende kon worden. Ik weet niet waarom het vandaag niet perfect liep maar ik maak me geen zorgen. Ik had goede starts in Letland en ik ben er zeker van dat we deze ook weer in Riola Sardo zullen hebben. We hebben er in het voorseizoen getraind waardoor ik de baan ken en ik voel me er goed op.’’

Daguitslag Grand Prix MX2 Maggiora:
1 Jago Geerts 47 Pnt
2 Tom Vialle 41 Pnt
3 Stephen Rubini 37 Pnt
4 Simon Laengenfelder 35 Put
5 Kay de Wolf 30 Pnt
9 Kevin Horgmo 23 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 291 Pnt
2 Tom Vialle 285 Pnt
3 Simon Laengenfelder 216 Pnt
4 Kay de Wolf 211 Pnt
5 Mikkel Haarup 211 Pnt
6 Kevin Horgmo 199 Pnt


Photocredits – Fullspectrum Media