Skip to content

Kevin Horgmo en F&H Racing pakken podiumplaats in Grand Prix MX2 in Letland

Kevin Horgmo en F&H Racing pakken podiumplaats in Grand Prix MX2 in Letland

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing heeft tijdens de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums zijn allereerste podiumplaats in een Grand Prix MX2 wedstrijd weten te behalen.

In de eerste manche pakte Horgmo een goede start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde stootte hij al door naar een derde plaats. Vervolgens begon hij de druk op te voeren bij de twee leiders en samen reden ze weg bij hun achtervolgers. In de zesde ronde wist hij door te stoten naar een tweede plaats. In de rest van de manche kon hij de druk weerstaan maar moest in de laatste twee ronden iets gas terug nemen omdat het zicht vanwege het natte zand op zijn bril minder was geworden. Ondanks dit wist hij op een goede tweede plaats over de finish te komen en pakte hiermee zijn allereerste top drie plaats in een GP manche.
Zijn KX250 vloog weg bij de start van de tweede manche en als leider kwam hij door de eerste bocht. Door een kleine fout in de eerste ronde verloor hij de koppositie heel even maar deze wist hij voor het einde van de eerste ronde terug te pakken. Hij zette een straf tempo in en wist een voorsprong van zes seconden op te bouwen ten opzichte van de tweede man. Horgmo wist maar liefst elf ronden aan de leiding te rijden maar moest toen de WK leider er langs laten en viel terug naar een tweede plaats. Niet veel later raakte hij een strobaal waarbij hij nog twee plaatsen prijs moest geven en terug viel naar een vierde plaats. Hierop wist hij stand te houden tot aan de finish en hiermee verzekerde hij zich van een tweede plaats in het dagklassement. Met de 38 punten die hij in Letland heeft gescoord is hij in de tussenstand van het wereldkampioenschap opgeklommen naar een zesde plaats en staat slechts 5 punten achter de derde man.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Tweede in het dagklassement. Dit is voor mij de beste dag uit mijn carrière. Ik reed in de tweede manche aan de leiding en voelde mijzelf comfortabel. Jago kwam echter hard opzetten waardoor hij mij kon passeren. Ik probeerde hem te volgen maar toen maakte ik die domme fout. Ook in Portugal reed ik aan de leiding en het was dus niet de eerste keer. Wellicht verloor ik mijn concentratie een klein beetje door het denken aan het podium. Ook in de eerste manche ging het goed. Ik pakte hierin mijn beste manche resultaat tot nu toe. Ik probeerde om bij Jago te blijven en met dat tempo kon ik iedereen van mij af houden. In de slotfase had ik echter wat zand op mijn bril waardoor ik het tempo iets moest laten zakken. Alles valt nu goed op zijn plaats. Ik had al een aantal weken de snelheid om op het podium te kunnen finishen en ik voelde dat het nu tijd was om alle puzzelstukjes in elkaar te laten schuiven. Nu hoop ik dat ik vaker op het podium kan komen.’’

Daguitslag Grand Prix MX2 Letland:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Kevin Horgmo 40 Pnt
3 Tom Vialle 36 Pnt
4 Kay de Wolf 31 Pnt
5 Thibault Benistant 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 244 Pnt
2 Tom Vialle 244 Pnt
3 Simon Laengenfelder 181 Pnt
4 Kay de Wolf 181 Pnt
5 Mikkel Haarup 181 Pnt
6 Kevin Horgmo 176 Pnt