Skip to content

Kevin Horgmo in de top vijf in Grand Prix MX2 in Mantova

Kevin Horgmo in de top vijf in Grand Prix MX2 in Mantova

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing is in de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Mantova in de top vijf geëindigd. Horgmo wist na een zwaar bevochten eerste manche als zesde over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij na een fout hard terug naar voren en wist toen achtste te worden, wat hem in het dagklassement een vijfde plaats opleverde. Jed Beaton scoorde in de MXGP klasse een elfde plaats in de eerste manche maar moest na een valpartij in de tweede manche de wedstrijd verlaten.

Na de succesvolle start in Matterley Basin, was het team gemotiveerd om ook in Mantova goed te scoren. Kevin Horgmo vocht in de eerste manche van de MX2 klasse de gehele wedstrijd mooie duels uit. Het bleef spannend tot in de slotfase maar hij kon de vijfde man net niet passeren en finishte als zesde. In de tweede manche werd hij na de start ingesloten waardoor hij aan een opmars moest beginnen. Al snel kwam hij aan op een zevende plaats maar helaas zorgde een klein foutje ervoor dat hij zes plaatsen verloor. Na dit foutje herstelde hij zich goed en wist nog als achtste over de finish te komen waarmee hij vijfde werd in het dagklassement.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’In de eerste manche nam ik een hele goede start maar in de beginfase reed ik te voorzichtig en dat koste mij een aantal plaatsen. Ik voelde dat ik de snelheid had voor de top drie maar ik moet werken aan die eerste paar ronden. In de tweede manche kwam ik door het veld naar voren totdat ik even viel. Nadien kwam ik hard terug naar voren en wist mijn vijfde plaats in het dagklassement veilig te stellen. Het was hier makkelijk om fouten te maken op de verraderlijke knippen. Ik ben heel blij hoe we ons verbeteren. Ik voel me heel comfortabel op de motor en we hebben een goede afstelling voor de vering van Technical Touch. Ik moet proberen om de fouten die ik heb gemaakt uit de weg te gaan. Ik kijk erg uit naar Argentinië. Ik heb nog nooit een overzeese wedstrijd gereden en daardoor zal het een nieuwe ervaring voor mij worden.’’

Na zijn sterke optreden in de Grand Prix van Engeland, begon Beaton positief aan de eerste manche door zich vanaf een negende plaats terug op te werken naar een zevende positie.Echter zijn onervarenheid op de 450 machine brak hem op en daardoor viel hij gedurende de wedstrijd terug naar een elfde plaats. In de tweede manche kwam Beaton ten val en verdween vervolgens uit de wedstrijd. Door zijn nul score in de tweede manche is hij teruggevallen naar een elfde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap maar staat slechts 8 punten achter de zevende man.

Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in Argentinië.

Daguitslag Grand Prix Italie:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Andrea Adamo 38 Pnt
3 Kay de Wolf 38 Pnt
4 Simon Laengenfelder 36 Put
5 Kevin Horgmo 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 90 Pnt
2 Simon Laengenfelder 86 Put
3 Kay de Wolf 74 Pnt
4 Tom Vialle 64 Pnt
5 Andrea Adamo 60 Pnt
7 Kevin Horgmo 54 Pnt

Daguitslag MXGP Mantova:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Maxime Renaux 42 Pnt
3 Jorge Prado 39 Pnt
4 Jorge Prado 34 Pnt
5 Jeremy Seewer 34 Int
19 Jed Beaton 11 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 94 Pnt
2 Jorge Prado 82 Pnt
3 Maxime Renaux 77 Pnt
4 Jeremy Seewer 74 Int
5 Brian Bogers 57 Int
11 Jed Beaton 40 Pnt