Skip to content

Beide F&H Kawasaki rijders in de top tien in MXGP van Lommel

Beide F&H Kawasaki rijders in de top tien in MXGP van Lommel

Also available in:

Kevin Horgmo en David Braceras van het F&H Kawasaki Racing team zijn in de dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel beiden in de top tien geeindigd.

In de eerste manche wist Horgmo zich al snel op te werken naar een zesde plaats en wist deze positie tot in de slotfase in handen te houden. Toen moest hij deze positie afstaan en finishte als zevende. In de tweede manche pakte hij een betere start en kon op een negende plaats aan de wedstrijd beginnen. In het midden van de wedstrijd had hij zich op weten te werken naar een zesde plaats en begon in te lopen op de vijfde man. Door een kleine valpartij verloor hij drie plaatsen maar Horgmo herstelde zich goed en wist met nog drie ronden te gaan de zesde plaats terug te pakken. Hij hield dit vol tot aan de finish en wist hiermee vijfde te worden in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een negende plaats staan.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Ik pakte twee goede starts en reed de eerste manche lang op een zesde plaats. Ik wilde de vijfde man passeren maar het ritme zat er niet goed in waardoor twee rijders mij in de slotfase wisten te passeren. In de laatste ronde wist ik zelf nog een rijder te passeren waardoor ik op een zesde plaats werd afgevlagd. Ik voelde me sterk bij het in gaan van de tweede manche en net toen ik de vijfde plaats van mijn teammaat over wilde nemen, kwam ik ten val waardoor ik al het werk weer opnieuw moest doen. In de eerste tien minuten kon ik mijn ritme niet vinden en daar zal ik aan moeten werken omdat ik normaal altijd sterk ben aan het einde van de wedstrijd. Dit was de zwaarste Grand Prix van het seizoen waardoor we ons nu kunnen gaan concentreren op het rijden en niet op overleven.’’

David Braceras wist in de eerste ronde goed werk te verzetten en wist zich op te werken van een tiende naar een achtste plaats. Dit wist hij een halve manche vast te houden maar verloor toen in het tweede deel van de wedstrijd vier plaatsen en werd op een twaalfde plaats afgevlagd. In de tweede manche pakte de jonge Spanjaard een hele goede start en wist de vijfde plaats zo’n vier ronden vast te houden. In de rest van de manche verloor hij slechts twee plaatsen en werd op een goede zevende plaats afgevlagd. Met een 12-7 in de manches pakte Braceras met een negende plaats in het dagklassement zijn eerste top tien plaats in zijn debuutjaar in het wereldkampioenschap MX2. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een achttiende plaats staan, mede omdat hij in de zomer vier Grand Prix’s heeft gemist door een blessure.

Commentaar David Braceras: ‘’Ik ben heel trots op mijn wedstrijd van vandaag. Ik ben dit jaar verschillende keren dicht bij de top tien gekomen en nu heb ik het eindelijk weten te behalen in Lommel. Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken en wil iedereen die in mijn geloofd bedanken. In de eerste manche werkte ik mijzelf op naar een achtste plaats maar verloor mijn ritme aan het einde van de wedstrijd. Ook kwam ik in de laatste ronde nog een keer ten val waardoor ik als twaalfde finishte. Ik ben heel blij met mijn tweede manche. Ik kwam rond de tiende plaats uit de start maar heb veel gegeven om mijzelf op te werken naar een vijfde plaats, waarop ik het een aantal ronden vol wist te houden.’’