Skip to content

Kevin Horgmo zevende in de Grand Prix van Spanje

Kevin Horgmo zevende in de Grand Prix van Spanje

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing is in de Spaanse Grand Prix in Arroyomolinos op een zevende plaats geëindigd. De Noor maakte het zich in de eerste manche moeilijk door een aantal foutjes in de beginfase. In de eerste manche pakte hij een hele goede start en dook samen met zijn teammaat David Braceras rond de vijfde plaats de eerste bocht in. Echter in het gedrang van de eerste ronde kwam hij bij een inhaalmanoeuvre ten val en viel terug naar een vijftiende plaats. Hij begon aan een opmars naar voren en wist na een sterke inhaalrace nog op een achtste plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche pakte hij een goede start maar omdat hij in de eerste ronde een achterwiel van een andere rijder aantikte, verloor hij opnieuw veel plaatsen en werd teruggeslagen naar een veertiende plaats. Hij begon opnieuw aan een opmars en gaf alles wat hij had. Drie ronden voor het einde kwam hij aan op een zevende plaats en wist deze positie vast te houden tot aan de finish. In het dagklassement eindigde hij op een zevende plaats en staat achtste in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’De motor liep perfect vandaag en ik pakte twee hele goede starts. Helaas kwam ik in de eerste manche ten val toen ik een andere rijder wilde passeren en daardoor moest ik vanuit de achterhoede terug komen. Het was moeilijk om snel plaatsen winst te boeken maar toch wist ik er nog een achtste plaats uit te halen. In de tweede manche nam ik opnieuw een goede start maar kwam in aanraking met een achterwiel van een andere rijder en verloor veel plaatsen. Ik voelde me tegen het einde van de manche heel sterk en kwam terug naar een zevende plaats. Ik moet vanaf nu verder bouwen. De motor is goed en het rijden begin beter en beter te gaan. Ik wil het hele team bedanken voor het goede werk dat ze doen en ik kijk met vertrouwen uit naar Frankrijk.’’

David Braceras gaf het uitzinnige Spaanse publiek veel om voor te juichen. In de eerste manche begon hij in de top zes aan de wedstrijd totdat hij door een andere rijder van het circuit werd geduwd. Helaas bleef het hier niet bij want niet veel later werd hij door een andere rijder aangetikt en kwam ten val. Hierdoor viel hij terug naar een zestiende plaats maar door het gejuich van het Spaanse publiek vocht hij voor wat hij waard was en wist er nog een veertiende plaats uit te halen. In de tweede manche pakte hij een minder goede start en moest aan een opmars beginnen. Op een achttiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en wist zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een veertiende plaats. Een veertiende plaats is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar David Braceras: ‘’Ik begon in de eerste manche heel goed en reed in de beginfase op een zesde plaats. Omdat ik met een andere rijder ten val kwam, werd ik teruggeslagen naar een zestiende plaats. Ik vocht me daarna terug naar een veertiende plaats. In de tweede manche pakte ik een hele slechte start maar wist me terug te knokken naar een veertiende plaats. Ik had wellicht verder kunnen komen maar ik heb veel energie verspeeld om een bepaalde rijder in te halen. Ik ben niet tevreden over mijn uitslagen maar het was een mooie ervaring en het Spaanse publiek is geweldig. Zij hebben mij hier echt gesteund dit weekend. Ik kon ze overal horen toen ik in de eerste manche op een zesde plaats lag.’’

Photocredits – Fullspectrum Media