Skip to content

F&H Racing maakt sterke start in het wereldkampioenschap in Engeland

F&H Racing maakt sterke start in het wereldkampioenschap in Engeland

Also available in:

F&H Racing heeft een zeer sterke start gemaakt in het wereldkampioenschap. In het Britse Matterley Basin wist Jed Beaton knap zesde te worden in zijn allereerste MXGP wedstrijd terwijl Kevin Horgmo in beide manches van de MX2 klasse mee streed in de top drie maar door kleine foutjes uiteindelijk zevende en negende werd.

Het circuit van Matterley Basin was in perfecte staat. Wel ontstonden er door de vochtige ondergrond al snel diepe sporen waardoor het verraderlijk werd.

In de eerste manche van de MXGP klasse pakte Beaton een goede start en kwam op een zevende plaats uit de eerste bocht. Binnen tien minuten wist hij zich op te werken naar een zesde plaats. Omdat hij het hoge tempo kon blijven vasthouden, dichte hij het gat tot aan de vijfde man en wist deze te passeren, een geweldige prestatie in zijn allereerste MXGP manche!

Ook in de tweede manche reed hij sterk en wist tijdens de eerste ronde een aantal mooie inhaalmanoeuvres te forceren zodat hij door kon stoten naar een zesde plaats. Hij probeerde zo constant mogelijk te rijden en dit lukte. In het resterende deel van de wedstrijd verloor hij slechts 1 plaats en kwam op een zevende plaats over de finish. Met deze resultaten eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement.

Commentaar Jed Beaton:’’ Ik ben heel tevreden over mijn dag. Ik wist niet wat ik kon verwachten en daarom is het best gek om in je allereerste MXGP wedstrijd zesde te worden. Ik denk dat iedereen graag op dit circuit rijd en ik voelde me dan ook de hele dag zeer ontspannen. In de manches wist ik beide keren een goede start te pakken en heb mijn eigen wedstrijd gereden. Ik heb geprobeerd om constant te rijden en dit leverde mij een vijfde en zevende plaats op. Ik voel me heel comfortabel op de 450 motor en ik geniet ervan om er mee te rijden. Hij is iets zwaarder maar ik ben een grote jongen en daarom is iets meer power wel fijn voor mij.’’

Horgmo nam in de eerste manche van de MX2 klasse een hele goede start en kwam op een vierde plaats uit de eerste bocht. Binnen twee ronden werkte hij zich op naar een derde plaats en leek zich hier voor tien minuten comfortabel te voelen. Omdat hij mis schakelde verloor hij twee plaatsen en niet veel later gleed hij ook nog een keer weg, wat hem nog eens twee plaatsen koste. In de rest van de manche reed hij gecontroleerd en wist op een zevende plaats over de finish te komen.

Ook in de tweede manche kwam hij heel goed uit de start en verdedigde in de eerste vier ronden zijn derde plaats. Twee kleine foutjes waarbij hij even ten val kwam, gooiden echter roet in het eten en hierdoor viel hij terug naar een elfde plaats. Hij herstelde zich snel en wist gedurende de wedstrijd nog twee plaatsen terug te veroveren, om uiteindelijk als negende over de finish te komen, wat hem in het dagklassement een achtste plaats bezorgde.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Ik pakte twee goede starts en kwam in beide manches heel goed door de eerste bocht. Ik kende in zowel de eerste als de tweede manche een hele goede eerste vijftien minuten. Helaas maakte ik daarna teveel fouten. Allereerst remde ik de motor stil en kwam daarna ten val. Na een zevende plaats in de eerste manche reed ik in de tweede manche lang op een derde plaats. Helaas kwam ik toen opnieuw ten val. Het is mentaal goed voor me om met Marc te werken. Met het hele team hebben we grote stappen gezet. Ik voel me heel comfortabel op de Kawasaki en het team heeft me geholpen om mijn rijden beter te maken. Uiteraard kunnen we nog verder bouwen. Ik voel me zo vertrouwd op de motor dat ik meer dan ooit kan pushen op de motor. Misschien heb ik vandaag iets teveel gepusht. Ik ben een klein beetje boos op mijzelf maar hier leren we alleen maar van.’’

De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt in het weekend van 5 en 6 maart verreden in het Italiaanse Mantova.

Daguitslag MXGP Engeland:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Jorge Prado 43 Pnt
3 Jeremy Seewer 40 Pnt
4 Maxime Renaux 35 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 32 Pnt
6 Jed Beaton 30 Pnt

Daguitslag Grand Prix MX2 Engeland:
1 Simon Laengenfelder 50 Pnt
2 Tom Vialle 42 Pnt
3 Jago Geerts 40 Pnt
4 Kay de Wolf 36 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 33 Pnt
8 Kevin Horgmo 26 Pnt