Skip to content

Kevin Horgmo tiende in de Grand Prix MX2 in Lombok

Kevin Horgmo tiende in de Grand Prix MX2 in Lombok

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing Kawasaki is in de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Lombok, Indonesië tiende geworden.

Op zaterdag kreeg Horgmo een tegenslag te verwerken in de kwalificatieheat. Hij kwam bij de start ten val en was hierdoor op achtervolgen aangewezen. Horgmo gaf alles in de 25 minuten durende heat en wist er nog een veertiende plaats uit te halen.

In beide manches op zondag betaalde Horgmo de prijs voor zijn valpartij in de kwalificatieheat want hierdoor had hij geen ideale startplaats. In beide manches vertrok zijn KX250 goed bij de start maar in zowel de eerste als de tweede manche werd hij in de eerste bocht naar buiten gedrukt en moest buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche maakte hij aan het einde van de eerste ronde een fout en verloor hierbij veel tijd. Na de fout moest hij vanaf een vijftiende plaats terug naar voren komen en gaf alles wat hij had. In het midden van de wedstrijd wist hij zich op te werken naar een tiende plaats en in de dertiende van zeventien ronden, wist hij nog een positie te winnen en finishte uiteindelijk als negende.

De eerste manche had hem veel energie gekost en de tropische hitte begon zijn tol te eisen in de tweede manche. Horgmo wist er een tiende plaats uit te halen en werd hiermee ook tiende in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een negende plaats staan.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Ik ben erg teleurgesteld over vandaag. Ik reed in beide manches niet zoals ik kan. Ik had in de warm up een goed gevoel maar kon het in de manches niet maken. Ik voel me schuldig richting het team en de mensen die achter mij staan dat ik hun tijd en energie die ze erin steken niet met goede resultaten heb terug kunnen betalen hier.’’