Skip to content

F&H Kawasaki MX2 Racing Team presenteert haar nieuwe line up

F&H Kawasaki MX2 Racing Team presenteert haar nieuwe line up

Also available in:

Het F&H Kawasaki MX2 Racing Team presenteert voor aanvang van de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Argentinie haar line up. Het team heeft een goede winterperiode gekend en is er klaar voor om in het nieuwe seizoen van start te gaan. Kevin Horgmo eindigde vorig jaar op een vierde plaats in de eindstand en is er opgebrand om dit resultaat dit jaar te verbeteren. Naast hem staat het Spaanse talent David Braceras, die de overstap maakt van de EMX250 naar de MX2 klasse.

De Grand Prix van Argentina wordt verreden op het circuit van Villa La Angostura, één van de mooiste banen op de kalender. Beide rijders kijken er erg naar uit om hier te rijden. Voor David is het de eerste keer in zijn leven dat hij een overzeese Grand Prix zal rijden en daarom zal het voor hem een mooie ervaring worden.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’De voorbereiding is heel goed verlopen. Ik heb genoten van mijn tijd op de motor en we hebben veel dingen verbeterd. De voorbereidingswedstrijden lieten dit nog niet zien maar ik denk dat deze wedstrijden hier voor zijn. Ik heb tijdens deze wedstrijden veel geleerd. Ten opzichte van vorig jaar wil ik dit jaar constanter zijn. Vaak reed ik in goede positie maar dan verknalde ik het door kleine valpartijen of foutjes. Dit wil ik verbeteren zodat ik nog sneller kan zijn. Al het harde werken van in de winter zal tijdens het seizoen terug betaald worden. Ik kijk uit naar Argentinie.’’

 

Commentaar David Braceras: ‘’We hebben veel training gedaan op goede banen. Gedurende de winter begon ik me steeds comfortabeler te voelen op de motor. We hebben veel getest met de motor en de vering. Mijn doel voor de eerste wedstrijd in Argentinie is om te kijken waar we staan en mezelf vanaf daar te gaan verbeteren in de volgende wedstrijden. Ik ben enthousiast om naar het land Argentinië te gaan omdat de mensen daar mijn Spaanse taal spreken. De baan ziet er heel mooi uit en ik denk dat het soort zand mij wel ligt. Ook is de baan heel snel en dat is iets wat ik mooi vind.’’

 

Commentaar Nathalie Fase, teammanager: ‘’Het F&H Kawasaki MX2 Racing Team komt dit jaar met twee jonge, sterke, getalenteerde rijders aan de start in het FIM Motocross MX2 wereldkampioenschap. Kevin Horgmo eindigde vorig jaar met ons vierde in het wereldkampioenschap en lijkt nu sterker dan ooit na een goede wintervoorbereiding. Hij is er klaar voor om er tegenaan te gaan. Het Spaanse talent David Braceras is goed hersteld van een lichte blessure die hij in het begin van de winter op had gelopen. We hebben er vertrouwen in dat hij stap voor stap progressie zal maken gedurende het seizoen.
De samenstelling van het team is iets veranderd. Veel vertrouwde gezichten die al jaren in de paddock lopen zijn er weer bij maar ook hebben we een aantal nieuwe mensen aangetrokken die voor verfrissing zorgen binnen het team. Ik ben onlangs moeder geworden van een lieve kleine zoon waardoor ik het team vanaf huis zal moeten coördineren de eerste wedstrijden, wat een nieuwe ervaring voor mij zal zijn. Echter een goede voorbereiding is het halve werk en mijn partner, samen met de crew, zullen veel taken van mij ter plaatse goed op vangen. We kijken terug op een goed seizoen in 2022 en samen met al onze sponsors en Kawasaki zijn we er klaar voor om hiermee verder te bouwen. Let the good times roll!’’

Het volledige F&H Kawasaki MX2 Racing Team is gemotiveerd om het seizoen op een positieve manier te beginnen en vanaf daar verder te werken!