Skip to content

Een sterke derde plaats voor Kevin Horgmo in Grand Prix MX2 Lommel

Een sterke derde plaats voor Kevin Horgmo in Grand Prix MX2 Lommel

Also available in:

Kevin Horgmo van het F&H Kawasaki Racing Team heeft in de tweede manche van de Grand Prix MX2 in het Belgische Lommel een sterke derde plaats weten te behalen.

De enthousiaste jonge Noor vroeg tijdens de eerste manche in de intens warme omstandigheden en in het onverbiddelijke bodemloze zand teveel van zijn koppeling terwijl hij op een zevende positie reed waardoor hij de finish niet haalde. Maar een pep-talk van de ervaren F&H team coach Marc de Reuver zette de toon voor een hele sterke tweede manche. Al snel nestelde hij zich in de top zes, nadat hij als achtste door de eerste bocht was gekomen. Dit gaf hem een hele goede uitgangspositie voor de zware vijfendertig minuten durende manche. Halverwege de manche was Kevin betrokken in een intens gevecht om de vierde plaats. Deze veroverde hij met nog enkele ronden te gaan waarna hij op jacht ging naar de top drie. Doordat zijn rondetijden enkele seconden per ronde sneller waren dan de rijders voor hem stormde hij de top drie binnen en wist hij bij het vallen van de zwart wit geblokte vlag zelfs nog bijna de tweede man te pakken. Met nog vier GP’s te gaan blijft hij vierde in het klassement.

Kevin Horgmo: “Het is fijn om de dag zo sterk af te sluiten. In de eerste manche verloor ik in de eerste paar ronden veel tijd alvorens ik in mijn ritme kwam. Toen begon ik tijd goed te maken maar helaas moest ik opgeven waarna ik nog gemotiveerder was voor de tweede manche. De eerste paar ronden heb ik het relatief rustig aan gedaan maar toen ik in mijn ritme kwam voelde ik me sterk en fris. Ik kon mijn eigen lijnen rijden en bleef doorgaan en dat leverde mij een derde plaats op. Nu hoop ik het seizoen sterk te kunnen afsluiten. De volgende Grand Prix is in Zweden en is voor mij een soort van thuis GP. Het is maar 2.5 uur rijden van mijn ouderlijk huis, en ik weet zeker dat er veel Noorse fans komen om mij te steunen.”

Jed Beaton eindigde als zestiende waardoor hij zeventiende blijft in het kampioenschap. Een fout in de vierde ronde van de eerste manche koste de Australiër zo’n tien seconden en vijf posities. Gelukkig hervond hij snel de aansluiting, wat bevestigt dat zijn conditie steeds beter wordt. Door constante rondetijden te noteren maakte hij de verloren tijd goed en eindige bij het vallen van de zwart wit geblokte vlag als zeventiende. In de tweede manche wist hij zes ronden lang als elfde door te komen alvorens de zware omstandigheden zijn tol begonnen te eisen. Hierdoor verloor hij enkele posities en eindigde hij als vijftiende.

Fotocredits – Fullspectrum Media