Skip to content

Kevin Horgmo In de top drie in Grand Prix MX2 in Portugal

Kevin Horgmo In de top drie in Grand Prix MX2 in Portugal

Also available in:

Kevin Horgmo van F&H Racing heeft tijdens de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Portugese Agueda een hele sterke indruk achtergelaten. Na een valpartij in de beginfase van de eerste manche kwam Horgmo niet verder dan een achtste plaats. In de tweede manche revancheerde Horgmo zich en reed ronden lang aan de leiding om uiteindelijk op een sterke derde plaats over de finish te komen. Jed Beaton werd met een 18-13 vijftiende in het dagklassement van de MXGP klasse.

Op zaterdag voelde Horgmo zich goed thuis op de baan. Dit zorgde ervoor dat hij in de tijdtraining de snelste tijd op de klok wist te zetten en in de kwalificatieheat op een ijzersterke derde plaats over de finish wist te komen.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Echter na een triple sprong gleed hij bij het insturen van de bocht weg en werd ver teruggeslagen. Hij kwam goed terug naar voren en wist er na nog een kleine valpartij uiteindelijk nog een achtste plaats uit te halen. Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start en kon ditmaal als leider aan de wedstrijd beginnen. Ronde na ronde wist hij Tom Vialle en Jago Geerts achter zich te houden en reed een dijk van een wedstrijd. Gedurende de wedstrijd moest Kevin ze er langs laten maar vervolgens wist hij ze goed te volgen en kon hij de manche op een sterke derde plaats af sluiten.

Commentaar Kevin Horgmo: ‘’Helaas had ik in de eerste manche twee valpartijen maar het rijden was goed en ik zette de derde snelste tijd neer. Hiermee zag ik dat er in de tweede manche meer in moest kunnen zitten. Ik pakte kopstart en mijn Kawasaki was goed over het hek en in de eerste bocht. Ik reed voor de eerste keer aan de leiding in een Grand Prix. Ook al viel ik terug naar een derde plaats, wist ik wel een wereldkampioen tot aan de finishvlag te volgen en werd derde. Ik ben heel tevreden over mijn snelheid. Ik kijk nu uit naar de volgende wedstrijd in Arco. Ik won daar de EMX vorig jaar en dus heb ik goede herinneringen aan de baan.”

Met een 8-3 in de manches eindigde Kevin op een vijfde plaats in het dagklassement en staat nu zevende in de tussenstand.

Jed Beaton kende een moeilijk weekend in Portugal. In de eerste manche kwam hij met een andere rijder in aanraking waarbij er een probleem ontstond met zijn koppelingshendel. Beaton kon niet meer doen dan de wedstrijd uitrijden maar wist er met een achttiende plaats toch nog drie punten uit te halen. In de tweede manche kende hij een goede beginfase en reed na elfde ronden nog steeds op een achtste plaats. Helaas moest hij het tempo daarna laten zakken door een slap gevoel in zijn schouder, wat voor arm pump zorgde in zijn linker arm. Beaton probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden en wist er uiteindelijk nog een dertiende plaats uit te halen.

Commentaar Jed Beaton: ‘’Ik voelde me in de eerste tien a vijftien minuten best goed in beide manches. In de eerste manche kwam ik met een andere rijder in aanraking waardoor er een probleem met mijn koppelingshendel ontstond. Vervolgens kon ik niet veel meer doen op een baan zoals deze. In de tweede manche waren de eerste twintig minuten goed maar toen kreeg ik last van arm pump in mijn linker arm. Dit is nog van de valpartij in Mantova. Mijn schouder doet geen pijn maar is nog niet sterk genoeg. Ik wil niet in deze positie zitten maar het is was het is. Wanneer ik dit heb opgelost, rijd ik weer waar ik hoor.”

In het dagklassement eindigde Beaton op een vijftiende plaats en staat nu twaalfde in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag Grand Prix MXGP Portugal:
1 Jorge Prado 47 Pnt
2 Tim Gajser 45 Pnt
3 Brian Bogers 40 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 38 Pnt
5 Pauls Jonass 30 Pnt
15 Jed Beaton 11 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 186 Pnt
2 Jorge Prado 165 Pnt
3 Maxime Renaux 144 Pnt
4 Jeremy Seewer 124 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 109 Pnt
12 Jed Beaton 69 Pnt

Daguitslag Grand Prix MX2 Portugal:
1 Tom Vialle 47 Pnt
2 Mikkel Haarup 40 Pnt
3 Jago Geerts 37 Pnt
4 Kay de Wolf 35 Pnt
5 Kevin Horgmo 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 174 Pnt
2 Tom Vialle 158 Pnt
3 Mikkel Haarup 132 Pnt
4 Simon Laengenfelder 130 Pnt
5 Andrea Adamo 115 Pnt
7 Kevin Horgmo 111 Pnt